Reteta Granola cu ciocolata
Laptele cu cereale dimineață este un mic dejun des întâlnit și promovat. Mixurile de granola din magazine sunt cu tot felul de combinații, pentru poftele fiecăruia, problema este că de multe ori au foarte mult zahăr adăugat.
Valori nutriționale pe 100g:
- 421 kcalorii;
- 46 gr. Carbohidrați;
- 17 gr. Grăsimi;
- 21 gr. Proteine;
Ingrediente:
-
150g grâu;
-
150g ovăz;
- 20g fulgi de ciocolată amăruie;
- 40g alune de pădure;
- 40ml ulei de cocos;
- îndulcitor după gust
- scorțișoară
- 60ml apă
Pentru toate produsele Genius Nutrition puteti folosi codul ANGEL12 pentru 12% reducere.
1. Într-un bol mare se amestecă uleiul de cocos, siropul de la Genius, pudra de cacao, scorțișoara, cele 2 cupe de proteină, apa și îndulcitorul după gust. Se amestecă până compoziția devine o pastă bine legată.
2. Peste compoziție se adaugă fulgii de grâu și de ovăz, semințele de chia și alunele de pădure tocate.
3. Amestecăm până toate ingredientele umede sunt acoperite în pasta dulce.
4. Se transferă compoziția pe o tavă de copt, pregătită în prealabil cu hârtie cerată și se nivelează foarte bine. Se adaugă fulgii de ciocolată.
5. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute. Verificăm dacă s-a copt compoziția pe o parte, rupem și întoarcem bucățile pe cealaltă, parte pentru a se coace uniform.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Dacă doriți o combinație de granola cu fructe, scoateți pudra de cacao, înlocuiți proteina cu o aromă de fructe. Puteți adăuga și fructe uscate, dar să luați în considerarea noile valori nutriționale.
- Înaine de a pune compoziția în tavă, gustați, pentru a vă asigura că este suficient de dulce. Puteți înlocui siropul cu miere/sirop de arțar/sirop de agave.
- Puteți adăuga orice nuci/semințe vă plac.
- Se păstrează foarte bine în borcane închise ermetic, ferite de soare sau căldură.
Leave a comment