Reteta Inghetata cu banane

Reteta Inghetata cu banane

Ce faci când ai prea multe banane și încep să se înegrească prea tare? Nu le arunca! Transformă-le într-un desert delicios, răcoros și sănătos!

Înghețată rapidă, cremoasă și nutritivă.

  

 Valori nutriționale per porție 300g (din această compoziție ies 2 înghețate a câte 300g):

  • 472 kcalorii;
  • 56,5 gr. Carbohidrați;
  • 19 gr. Grăsimi;
  • 21,5 gr. Proteine; 

Ingrediente:

Pentru toate produsele Genius Nutrition puteti folosi codul ANGEL12 pentru 12% reducere.

1. Pregătim 4 banane foarte coapte, le tăiem rondele și le punem la congelator pentru măcar 4 ore.

2. Într-un blender puternic se adaugă bananele înghețate, laptele, esența de vanilie, cupa de proteină și untul de arahide. Se mixează bine, până compoziția devine cremoasă. Se verifică să nu rămână bucăți de banană întregi.

3. Se transferă compoziția în 2 boluri/borcane. Se adaugă sirop fără calorii, se amestecă pentru a crea un efect marmorat și pentru a se îmbina gusturile.

4. Se topește ciocolata la cuptorul cu microunde sau la bain marie și se adaugă un strat subțire peste înghețate.

5. Se poate servi imediat sau se poate lăsa încă 20 minute la congelator.

Poftă bună!

 

 

Tips-uri:

  • Puteți folosi orice aromă de pudră proteică sau sirop fără calorii vă place. Puteți chiar dubla cantitatea de proteină, în funcție de valorile nutriționale.
  • Laptele poate fi înlocuit cu unul mai gras sau din plante.
  • Untul de arahide poate fi și unul fin, nu neapărat crocant. Sau înlocuit cu unt din alte tipuri de nuci.
  • Puteți adăuga și fructe de pădure, dar trebuie să vedeți dacă mai necesită puțin lapte, pentru a se face cremoasă compoziția.