Reteta lipie din linte roșie – Fitness Nation Romania

Reteta lipie din linte roșie

Un stil de viață sănătos și sustenabil din punct de vedere al alimentației, înseamnă să reușești să mănânci din tot ceea ce-ți place, dar să îți asiguri necesarul consumat din toți macronutrienții și vitaminele zilnice. 

 

O variantă bună pentru a consuma mai multe fibre zilnic și prin care îți asiguri o digestie bună este introducerea lintei în alimentației.

 Valori nutriționale per porție 60g (din această compoziție ies 10 lipii a câte 60g fiecare):

  • 71 kcalorii;
  • 12,3 gr. Carbohidrați;
  • 0,4 gr. Grăsimi;
  • 4,5 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 200g linte roșie uscată;

  • 480ml apă;

  • sare;

1. Într-un blender puternic se adaugă lintea, apa și sarea și se lasă la înmuiat 3 ore.

2. După ce au trecut cele 3 ore se mixează foarte bine, până compoziția devine o pastă lichidă.

3. Se formează și se gătesc precum clătitele, într-o tigaie încinsă, unsă în prealabil cu puțin ulei.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Se pot adăuga condimente în compoziție.
  • Se poate servi atât în preparate sărate alături de legume, carne și sosuri, dar și în preparate dulci, alături de creme din iaurt/cremă de brănză, cu fructe și granola. 

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare