Reteta lipie din linte roșie

Reteta lipie din linte roșie

Un stil de viață sănătos și sustenabil din punct de vedere al alimentației, înseamnă să reușești să mănânci din tot ceea ce-ți place, dar să îți asiguri necesarul consumat din toți macronutrienții și vitaminele zilnice. 

 

O variantă bună pentru a consuma mai multe fibre zilnic și prin care îți asiguri o digestie bună este introducerea lintei în alimentației.

 Valori nutriționale per porție 60g (din această compoziție ies 10 lipii a câte 60g fiecare):

  • 71 kcalorii;
  • 12,3 gr. Carbohidrați;
  • 0,4 gr. Grăsimi;
  • 4,5 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 200g linte roșie uscată;

  • 480ml apă;

  • sare;

1. Într-un blender puternic se adaugă lintea, apa și sarea și se lasă la înmuiat 3 ore.

2. După ce au trecut cele 3 ore se mixează foarte bine, până compoziția devine o pastă lichidă.

3. Se formează și se gătesc precum clătitele, într-o tigaie încinsă, unsă în prealabil cu puțin ulei.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Se pot adăuga condimente în compoziție.
  • Se poate servi atât în preparate sărate alături de legume, carne și sosuri, dar și în preparate dulci, alături de creme din iaurt/cremă de brănză, cu fructe și granola. 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.