Reteta lipie din linte roșie
Un stil de viață sănătos și sustenabil din punct de vedere al alimentației, înseamnă să reușești să mănânci din tot ceea ce-ți place, dar să îți asiguri necesarul consumat din toți macronutrienții și vitaminele zilnice.
O variantă bună pentru a consuma mai multe fibre zilnic și prin care îți asiguri o digestie bună este introducerea lintei în alimentației.
Valori nutriționale per porție 60g (din această compoziție ies 10 lipii a câte 60g fiecare):
- 71 kcalorii;
- 12,3 gr. Carbohidrați;
- 0,4 gr. Grăsimi;
- 4,5 gr. Proteine;
Ingrediente:
-
200g linte roșie uscată;
-
480ml apă;
-
sare;
1. Într-un blender puternic se adaugă lintea, apa și sarea și se lasă la înmuiat 3 ore.
2. După ce au trecut cele 3 ore se mixează foarte bine, până compoziția devine o pastă lichidă.
3. Se formează și se gătesc precum clătitele, într-o tigaie încinsă, unsă în prealabil cu puțin ulei.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Se pot adăuga condimente în compoziție.
- Se poate servi atât în preparate sărate alături de legume, carne și sosuri, dar și în preparate dulci, alături de creme din iaurt/cremă de brănză, cu fructe și granola.
Leave a comment