Rețetă Nutella

Rețetă Nutella

Mulți dintre noi iubim nutella, mai ales alături de clătitele tradiționale sau de pancakes. Singura problemă când vorbim de cea din comerț, este faptul că lista ingredientelor nu este sănătoasă. Rețeta aceasta este foarte simplă de facut, rapidă și foarte delicioasă.

După ce o veți încerca, nu vă veți mai întoarce la cea din comerț, mai ales că asta chiar are gust de alune de pădure. 

 Valori nutriționale/100 g:

  • 520 kcalorii;
  • 40 gr. Carbohidrați;
  • 36 gr. Grăsimi;
  • 7,25 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 200 g alune de pădure coapte și fără coajă

  • 15 ml ulei de cocos

  • 30 g cacao

  • 30 ml de miere

  • 150 g curmale fără sâmburi (care au stat în prealabil în apă caldă măcar 30 de minute)

  •  80 ml apa de la curmale

  •  esență de vanilie

  •  un praf de sare

1. Într-un robot de bucătărie se adaugă alunele de pădure, alături de un praf de sare. Se pun la mixat, până se transformă în unt. Este bine ca robotul să nu meargă constant, pentru a nu-l supraîncălzi. Se mai oprește din când în când pentru a-i da o pauză și pentru a lua cu spatula nucile care rămân pe pereții vasului. 

2. După ce s-a transformat în unt, se adaugă restul ingredientelor și se mixeaxă din nou până devine o pastă cremoasă. 

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Dacă nu găsiți alune de pădure coapte și decojite, le coaceți în cuptor. Pe o tavă cu hartie de copt, timp de 20 de minute la 180 de grade. După ce s-au copt, le puneți într-un prosop și le frecați unele de altele până își pierd coaja. 
  • Puteți înlocui mierea cu sirop de agave/sirop de arțar.
  • Este minunată alături de fructe.