Reteta Ovaz cu Ciocolata

Reteta Ovaz cu Ciocolata

O reteta cu ovăz la fel de simplă, dar pentru cei care au de consumat mai multe calorii zilnice și vor să încerce ceva cu totul gustos, dar ce ingrediente nutritive. 

O budincă de ovăz cremoasă, foarte colorată și cu extra ciocolată.  

 

 

 

 

 Valori nutriționale pentru toată porția:

  • 767 kcalorii;
  • 60 gr. Carbohidrați;
  • 39 gr. Grăsimi;
  • 44 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 70g făină de ovăz

  • 250ml lapte 3,5%

  • 50g banană

  • 10g cacao

  • 5g semințe de chia

  • o cupă de proteină

Pentru topping/ornare

  •  25g zmeură

  •  25g afine

  • 5g semințe de dovleac
  • 50g banană
  • un cub de ciocolată amăruie 75% (aprox 10g)
  • 15g unt de arahide/migdale

1. Se pune la fiert laptele, împreună cu banana și ovăzul. Când a început să fiarbă, adăugăm cupa de proteină, semințele de chia și cacao. 

2. Se fierbe compoziția, timp în care se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe sau a pentru a nu se arde.

3. După ce a fiert, se lasă puțin la răcit și se transferă într-un bol. 

4. Se decorează cu fructe, ciocolată, untul din nuci și semințele pregătite.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți alege orice combinație de fructe de pădure vă place.
  • Se poate adăuga îndulcitorul lichid, dacă vă doriți o budincă mai dulce (nu a fost necesar, deoarece a avut banana si pudra proteică). În funcție de valorile nutriționale necesare, îndulcitorul poate fi miere/sirop de agave/sirop de arțar.
  • Puteți pune esență de rom/vanilie/migdale, după preferință.
  • Laptele de vacă poate fi ales și unul cu un procentaj mai mare sau mai mic de grăsime sau chiar înlocuit cu cel vegetal.
  • Ovăzul poate fi folosit și fără să fie făcut făină, singura diferență este faptul că făină face budinca mai cremoasă.
  • Puteți alege orice unt din nuci vă place: arahide/migdale/caju/tahini. 
  • Dacă nu sunteți fani ciocolată, o puteți omite.
  • Aroma pudrei proteice poate fi aleasă după preferințe, iar dacă nu dețineti pudră proteică o puteți omite fără probleme. (dar trebuie să suplimentați compoziția cu puțin îndulcitor)