Reteta Ovaz cu Ciocolata
O reteta cu ovăz la fel de simplă, dar pentru cei care au de consumat mai multe calorii zilnice și vor să încerce ceva cu totul gustos, dar ce ingrediente nutritive.
O budincă de ovăz cremoasă, foarte colorată și cu extra ciocolată.
Valori nutriționale pentru toată porția:
- 767 kcalorii;
- 60 gr. Carbohidrați;
- 39 gr. Grăsimi;
- 44 gr. Proteine;
Ingrediente:
-
70g făină de ovăz
-
250ml lapte 3,5%
-
50g banană
-
10g cacao
-
5g semințe de chia
- o cupă de proteină
Pentru topping/ornare
-
25g zmeură
-
25g afine
- 5g semințe de dovleac
- 50g banană
- un cub de ciocolată amăruie 75% (aprox 10g)
- 15g unt de arahide/migdale
1. Se pune la fiert laptele, împreună cu banana și ovăzul. Când a început să fiarbă, adăugăm cupa de proteină, semințele de chia și cacao.
2. Se fierbe compoziția, timp în care se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe sau a pentru a nu se arde.
3. După ce a fiert, se lasă puțin la răcit și se transferă într-un bol.
4. Se decorează cu fructe, ciocolată, untul din nuci și semințele pregătite.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Puteți alege orice combinație de fructe de pădure vă place.
- Se poate adăuga îndulcitorul lichid, dacă vă doriți o budincă mai dulce (nu a fost necesar, deoarece a avut banana si pudra proteică). În funcție de valorile nutriționale necesare, îndulcitorul poate fi miere/sirop de agave/sirop de arțar.
- Puteți pune esență de rom/vanilie/migdale, după preferință.
- Laptele de vacă poate fi ales și unul cu un procentaj mai mare sau mai mic de grăsime sau chiar înlocuit cu cel vegetal.
- Ovăzul poate fi folosit și fără să fie făcut făină, singura diferență este faptul că făină face budinca mai cremoasă.
- Puteți alege orice unt din nuci vă place: arahide/migdale/caju/tahini.
- Dacă nu sunteți fani ciocolată, o puteți omite.
- Aroma pudrei proteice poate fi aleasă după preferințe, iar dacă nu dețineti pudră proteică o puteți omite fără probleme. (dar trebuie să suplimentați compoziția cu puțin îndulcitor)
Leave a comment