Reteta ovaz cu fructe

Reteta ovaz cu fructe

Un mic dejun sățios, sănătos și delicios, ce îți poți dori mai mult? Mai ales când este colorat și miroase atât de bine. Ovăzul este una dintre cele mai versatile cereale, iar combinațiile sunt infinite. De la rețete dulci pentru micul dejun, prăjituri rapide și până la combinații sărate și cu multe legume.

 

 

 Valori nutriționale/100 g:

  • 109 kcalorii;
  • 16 gr. Carbohidrați;
  • 3,4 gr. Grăsimi;
  • 3,4 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 50g ovăz

  • 200ml apă

  • 100g zmeură proaspătă/congelată

  • îndulcitor după gust
  • 5g cacao

  • 5g semințe de chia

Pentru topping/ornare

  •  25g zmeură

  •  25g afine

  • 5g semințe de dovleac
  • 5g fulgi de cocos

1. Se pune la fiert apa, împreună cu zmeura și îndulcitorul după gust. După ce a început să fiarbă, iar zmeura se dezintegrează ușor, se adaugă ovăzul, semințele de chia și cacao. 

2. Se fierbe compoziția, timp în care se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe sau a pentru a nu se arde.

3. După ce a fiert, se lasă puțin la răcit și se transferă într-un bol. 

4. Se decorează cu fructele și semințele pregătite.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți alege orice combinație de fructe de pădure vă place.
  • Îndulcitorul lichid poate fi înlocuit cu miere/sirop de agave/sirop de arțar, dar valorile nutriționale vor fi diferite.
  • Puteți pune esență de rom/vanilie/migdale, după preferință.
  • Apa poate fi înlocuită cu lapte de vacă/vegetal. Deși combinația lapte de vacă și zmeură s-ar putea să „brânzească” compoziția.
  • Cocosul sau semințele de dovleac pot fi înlocuite cu alte semințe sau nuci preferate, dar să fiți atenți și la valorile nutriționale.