Reteta Pizza proteică
De multe ori când suntem la dietă ne dorim să ne mai bucurăm și de câte o felie de pizza sau poate chiar de toată porția. Deși blatul nu gustul cu care suntem obișnuiți, este o variantă mai slabă caloric, dar foarte delicioasă. În plus, are un conținut mai mare de proteine.
Valori nutriționale per pizza întreagă:
- 260 kcalorii;
- 22 gr. Carbohidrați;
- 7 gr. Grăsimi;
- 30 gr. Proteine;
Valori nutriționale doar pentru blat, topping-urile le puteți alege în funcție de preferințe și de valorile nutriționale necesare zilnic.
- 144 kcalorii;
- 12 gr. Carbohidrați;
- 2 gr. Grăsimi;
- 20 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 140g albuș de ou;
- 18g făină de cocos;
- sare;
- praf de usturoi;
- ierburi aromatice;
- 60g sos de roșii;
- 30g brânză rasă light;
- 20g șuncă slabă;
- 20g ciuperci;
- 20g măsline verzi.
1. Într-un bol încăpător amestecăm bine albușurile, condimentele și făina de cocos. Să nu rămână cocoloașe.
2. Punem compoziția într-o tigaie încalzită și unsă cu puțin ulei și formăm o clătită mare. Acoperim capacul și lăsăm aproximativ 5 minute la prăjit.
3. Întoarcem clătita și o prăjim și pe partea cealalată.
4. Transferăm blatul format într-o tavă pregătită în prealabil cu foaie de copt.
5. Peste blat turnăm sosul de roșii, presărăm uniform brânza și adăugăm șunca, ciupercile și măslinele.
6. Transferăm în cuptorul preîncălzit la 220de grade, timp de aproximativ 8 minute.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Puteți pune orice topping vă place pe pizza. De la sos, la brânză și legumele/carnea preferată.
- Verificați blatul în tigaie, înainte să-l întoarceți pe partea cealalată.
Leave a comment