Reteta Quesadilla
Indiferent pentru care moment al zilei alegi să o mănânci, o quesadilla este binevenită oricând! Combinațiile sunt nenumărate, cu carne sau fără, cu multe brânzeturi, cu o grămadă de legume, ne trebuie doar un strop de imaginație și papile gustative. O rețetă simplă și foarte ușoară de făcut, perfectă de luat oriunde cu tine!
Valori nutriționale per 100g pentru compoziție:
- 133 kcalorii;
- 9 gr. Carbohidrați;
- 4.6 gr. Grăsimi;
- 13.7 gr. Proteine;
Valori nutriționale per quesadilla:
- 470 kcalorii;
- 44.5 gr. Carbohidrați;
- 17 gr. Grăsimi;
- 33.5 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 500g piept de pui;
- 30ml ulei de măsline;
- condimente;
- 250g ardei;
- 100g ceapă;
- 250g fasole;
- 100g porumb;
- 400g rășii cuburi;
- condimente;
- 1 tortilla intergrală;
- 40g brânză rasă light.
1. Tăiem pieptul de pui fâșii subțiri. Îl amestecăm bine cu uleiul de măsline și îl condimentăm cu sare/piper/paprika/ierburi.
2. Îl prăjim bine într-o tigaie încinsă, amestecând constant.
3. După ce carnea s-a prăjit, adăugam treptat ardeiul, ceapa, fasolea, porumbul și sucul de roșii. Amestecând constant după fiecare ingredient. Gustăm și condimentăm după preferință. Călim totul încă vreo 10-15 minute, până legumele s-au înmuiat puțin.
4. Într-un sandwich maker/tigaie punem o tortilla, peste care adăugăm 20g brânză rasă light, 150g din compoziția făcută anterior și acoperim cu încă 20g brânză. Închidem quesadilla și o lăsăm la făcut până se topește brânza și se rumenește puțin wrapul.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Din ingredientele pentru compoziție a ieșit o cantitate de aproximativ 1kg-1,1kg. Suficientă pentru aproximativ 6-7 quesadilla.
- Puteți alege orice tip de carne/legume/brânză vă plac și coincid cu valorile voastre nutriționale.
- Quesadilla poate fi făcută atât la tigaie (trebuie întoarsă după ce s-a rumenit), cât și la sandwich maker/panini.
Leave a comment