Reteta Quesadilla

Reteta Quesadilla

Indiferent pentru care moment al zilei alegi să o mănânci, o quesadilla este binevenită oricând! Combinațiile sunt nenumărate, cu carne sau fără, cu multe brânzeturi, cu o grămadă de legume, ne trebuie doar un strop de imaginație și papile gustative. O rețetă simplă și foarte ușoară de făcut, perfectă de luat oriunde cu tine!

 Valori nutriționale per 100g pentru compoziție:

  • 133 kcalorii;
  • 9 gr. Carbohidrați;
  • 4.6 gr. Grăsimi;
  • 13.7 gr. Proteine; 

 Valori nutriționale per quesadilla:

  • 470 kcalorii;
  • 44.5 gr. Carbohidrați;
  • 17 gr. Grăsimi;
  • 33.5 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 500g piept de pui;
  • 30ml ulei de măsline;
  • condimente;
  • 250g ardei;
  • 100g ceapă;
  • 250g fasole;   
  • 100g porumb;
  • 400g rășii cuburi;
  • condimente;
  • 1 tortilla intergrală;
  • 40g brânză rasă light.

1. Tăiem pieptul de pui fâșii subțiri. Îl amestecăm bine cu uleiul de măsline și îl condimentăm cu sare/piper/paprika/ierburi.

2. Îl prăjim bine într-o tigaie încinsă, amestecând constant.

3. După ce carnea s-a prăjit, adăugam treptat ardeiul, ceapa, fasolea, porumbul și sucul de roșii. Amestecând constant după fiecare ingredient. Gustăm și condimentăm după preferință. Călim totul încă vreo 10-15 minute, până legumele s-au înmuiat puțin. 

4. Într-un sandwich maker/tigaie punem o tortilla, peste care adăugăm 20g brânză rasă light, 150g din compoziția făcută anterior și acoperim cu încă 20g brânză. Închidem quesadilla și o lăsăm la făcut până se topește brânza și se rumenește puțin wrapul.

 

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Din ingredientele pentru compoziție a ieșit o cantitate de aproximativ 1kg-1,1kg. Suficientă pentru aproximativ 6-7 quesadilla.
  • Puteți alege orice tip de carne/legume/brânză vă plac și coincid cu valorile voastre nutriționale.
  • Quesadilla poate fi făcută atât la tigaie (trebuie întoarsă după ce s-a rumenit), cât și la sandwich maker/panini.