Reteta Snickers
Nu toate caloriile sunt la fel, mai ales cand ne dorim sa intretinem un stil de viata sanatos, dar sa ne si bucuram de micile placeri.
Acest snickers este perfect de savurat rece, chiar mai bun decat cel din comert. Perfect pentru cei care sunt in crestere masa musculara si au nevoie de mai multe calorii si grasimi sanatoase.
Valori nutriționale pe 100g:
- 395 kcalorii;
- 27.5 gr. Carbohidrați;
- 27 gr. Grăsimi;
- 10.5 gr. Proteine;
Ingrediente:
-
170g migdale macinate (faina de migdale);
-
110g alune macinate pentru blat + 40g nemacinate pentru decorat;
- 30ml miere/sirop de agave/sirop de artar
-
60ml ulei de cocos;
- 20g unt de arahide Genius;
- 300g curmale fara samburi;
- 200ml lapte de migdale;
- 100g ciocolata neagra 85% cacao
- 120ml apă
- sare
- esenta de vanilie
Pentru untul de arahide Genius Nutrition puteti folosi codul ANGEL12 pentru 12% reducere.
1. Într-un bol adaugam migdalele si alunele macinate, 40ml ulei de cocos, untul de arahide, mierea, sarea. Amestecam bine, pana se leaga compozitia. Transferam intr-o tava cu pereti inalti, tapetata cu hartie de copt in prealabil. Presam foarte bine compozitia si dam la congelator o ora.
2. Cat compozitia pentru blat sta la congelator, facem caramelul. Intr-un blender puternic adaugam curmalele si apa in care au stat la inmuiat in prealabil (20min), laptele de migdale, sare si esenta de vanilie. Mixam pana compozitia devine o pasta mai groasa. Gustam, verificam daca mai necesita sare.
3. Adaugam caramelul peste blatul pregatit in prealabil si presaram 40g alune. Dam din nou la congelator pentru o ora.
4. Dupa ce s-a intarit foarte bine compozitia (caramelul tot va fi putin moale), taiem in bucati de dimensiunile dorite.
5. Dam toate bucatile de snickers prin ciocolata neagra topita si transferam din nou rece, pentru inca 30 minute. Ies aproximativ 10 batoane a cate 100g.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Faina de migdale este baza aluatului, dar celelalte nuci pot fi alese in functie de preferinte, de exemplu: pecan, caju, macadamia, alune de padure.
- Este necesar ca tava sa fie unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt pentru a putea scoate mai usor snickersul. Daca aveti o tava cu fund detasabil va fi si mai usor.
- Asigurati-va ca presati foarte bine aluatul in tava.
- Se mentine la congelator aproape 2 luni.
- Puteti face mai mult caramel si sa-l mancati in clatite sau pe paine. 174 calorii caramel/100g. Din compozitia de mai sus iese un borcan de caramel de aproximativ 500g.
Leave a comment