Reteta Supa Crema de Ciuperci

Reteta Supa Crema de Ciuperci

 

O supa crema foarte aromata, foarte usor de facut si potrivita pentru perioada de slabire.

 Valori nutriționale/100 g:

  • 45 kcalorii;
  • 3 gr. Carbohidrați;
  • 3 gr. Grăsimi;
  • 3 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 600g mix de ciuperci;
  • 150g ceapa
  • 200g apio;
  • 3 catei de usturoi;
  • ierburi tocate (cimbru/busuioc/oregano);
  • sare si piper dupa gust;
  • 1l supa de legume;
  • 100 ml smantana 12%;
  • 10 ml ulei de masline.

1. Intr-o oala se pune uleiul de masline, se adauga ceapa tocata marunt si se caleste putin. Se adauga apio si se amesteca bine.

2. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga ciupercile si se amesteca constant cat se calesc.

3. Cand ciupercile s-au micsorat din volum se adauga usturoiul, ierburile si sarea si piperul dupa gust.

4. Cand aromele au inceput sa se amesteca se adauga supa de legume si se lasa la fiert, cu capac, aproximativ 30 minute.

5. Dupa ce au fiert, se inchide focul, se adauga smantana si se mixeaza pana devine cremoasa compozitia.

 

Pofta buna!

Tips-uri:

    • Cu cat folositi diferite tipuri de ciuperci, cu atat va fi mai gustoasa. Ex: hribi, galbiori, champignon albe/brune.
    • Daca nu aveti supa de legume, poate fi inlocuita cu un litru de apa fierbinte in care au fost adaugate 2 cuburi de knorr/maggi.
    • Daca doriti ca reteta sa fie de post, puteti elimina smantana. Totodata, daca nu doriti sa fie de post, si sa aiba consistenta si mai cremoasa puteti adauga mai multa smantana. (chiar si cu un continut mai mare de grasime - valorile nutritionale se vor modifica)
    • In functie de preferinte poate fi servita cu paine prajita/crackers. Sau cu bucatele de bacon prajit pe deasupra.