Reteta supa crema de conopida
În perioada rece o supă cremă este mereu binevenită. Ușor de făcut, sățioasă, nutritivă și cu multe vitamine.
Valori nutriționale per porție de 400g:- 166 kcalorii;
- 19.2 gr. Carbohidrați;
- 7.8 gr. Grăsimi;
- 4.36 gr. Proteine;
Ingrediente:
- 650g conopidă;
- 250g pastarnac;
- 100g telina;
- 150g ceapa;
- usturoi;
- 30ml ulei de masline;
- sare;
- piper;
- paprika;
- coriandru;
- chimen;
- coriandru;
- ierburi aromatice.
- 1l apă fiartă;
- 2 cuburi knorr legume.
1. Într-o tavă de copt încăpătoare pregătim conopida, păstârnacul și țelina tăiate. Le condimentăm și le amestecăm foarte bine cu ulei, pe toate părțile.
2. Fără a curăța ceapa, o tăiem în două și o așezăm cu partea tăiată în tavă, printre restul de legume.
3. Luăm o căciulie de usturoi mică-medie, fără a o curăța îi tăiem vârfurile. Ungem puțin cu uleiul și condimentele din tavă, o înfășurăm în alumiuniu și o punem lângă restul de legume.
4. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-35 minute, până vedem ca încep să se rumenească legumele.
5. Cât legumele sunt la cuptor, fierbem un litru de apă în care amestecăm 2 cuburi de knorr de legume.
6. Când legumele sunt gata le transferăm într-o oală mai încăpătoare și turnăm apa. Folosind un mixer vertical (sau un robot de bucătărie încăpător) blenduim toată compoziția până devine o cremă fină.
Poftă bună!
Tips-uri:
- Puteți adăuga și alte leguminoase dacă vă plac.
- Dacă vi se pare prea groasă compoziția și vă place mult mai lichidă, puteți să mai adăugați apă caldă, până ajungeți la consistența dorită. Nu uitați să mai asezonați încă o dată.
- Puteți înlocui cuburile de knorr cu stoc de legume/pui dacă aveți gata făcut.
- Se servește atât simplă, cât și cu smântână normală/vegetală/iaurt.