Reteta supa crema de conopida

Reteta supa crema de conopida

În perioada rece o supă cremă este mereu binevenită. Ușor de făcut, sățioasă, nutritivă și cu multe vitamine. 

Valori nutriționale per porție de 400g:
  • 166 kcalorii;
  • 19.2 gr. Carbohidrați;
  • 7.8 gr. Grăsimi;
  • 4.36 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 650g conopidă;
  • 250g pastarnac;
  • 100g telina;
  • 150g ceapa;
  • usturoi;
  • 30ml ulei de masline;
  • sare;
  • piper;
  • paprika;
  • coriandru;
  • chimen;
  • coriandru;
  • ierburi aromatice.
  • 1l apă fiartă;
  • 2 cuburi knorr legume.

1. Într-o tavă de copt încăpătoare pregătim conopida, păstârnacul și țelina tăiate. Le condimentăm și le amestecăm foarte bine cu ulei, pe toate părțile. 

2. Fără a curăța ceapa, o tăiem în două și o așezăm cu partea tăiată în tavă, printre restul de legume. 

3. Luăm o căciulie de usturoi mică-medie, fără a o curăța îi tăiem vârfurile. Ungem puțin cu uleiul și condimentele din tavă, o înfășurăm în alumiuniu și o punem lângă restul de legume.

4. Transferăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, timp de 30-35 minute, până vedem ca încep să se rumenească legumele.

5. Cât legumele sunt la cuptor, fierbem un litru de apă în care amestecăm 2 cuburi de knorr de legume.

6. Când legumele sunt gata le transferăm într-o oală mai încăpătoare și turnăm apa. Folosind un mixer vertical (sau un robot de bucătărie încăpător) blenduim toată compoziția până devine o cremă fină.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteți adăuga și alte leguminoase dacă vă plac.
  • Dacă vi se pare prea groasă compoziția și vă place mult mai lichidă, puteți să mai adăugați apă caldă, până ajungeți la consistența dorită. Nu uitați să mai asezonați încă o dată.
  • Puteți înlocui cuburile de knorr cu stoc de legume/pui dacă aveți gata făcut.
  • Se servește atât simplă, cât și cu smântână normală/vegetală/iaurt.