Reteta tarta de ciocolata cu avocado

Reteta tarta de ciocolata cu avocado

Mari iubitori de avocado? Dar ce spuneti daca l-ati incerca intr-un desert? O tarta cu ciocolata, blat de migdale si crema delicioasa si fina din avocado! Am mai spus ca nu toate caloriile sunt la fel, mai ales daca acestea provin de la grasimi sanatoase, nesaturate.

 

 

Foarte usor de facut si fara a da drumul la cuptor. Perfecta pentru a-i impresiona pe cei dragi.

Valori nutriționale per portie de 60g

  • 270 kcalorii;
  • 14 gr. Carbohidrați;
  • 21 gr. Grăsimi;
  • 5,4 gr. Proteine; 

Ingrediente:

Blat

  • 200g migdale macinate;

  • 15ml ulei de cocos;

  • 45g fulgi de cocos;
  • 110ml sirop de agave
  • 15g pudra de cacao;

Crema

  • 200g avocado;
  • 45ml sirop de agave;
  • 45ml lapte de migdale;
  • indulcitor;
  • 30ml ulei de cocos;
  • 35g pudra de cacao;
  • 10g fulgi de ciocolata neagra;

1. Într-un robot de bucatarie adaugam toate ingredientele pentru blat si mixam un minut, pana compozitia este legata.

2. Transferam compozitia intr-o tava de cozonac pregatita cu foaie de copt in prealabil, pentru a fi mai usor sa scoatem tarta la final. Nivelam compozitia in toate tava. Dam la frigider pana facem crema.

3. Adaugam in bolul mixerului toate ingredientele pentru crema si mixam se formeaza o compozitie fina si fara cocoloase. Verificati daca mai este nevoie de indulcitor.

4. Dupa ce crema este gata, o transferam in tava, nivelam cu o spatula si presaram pe deasupra cele 10 grame de fulgi de ciocolata. Lasam tarta la frigider minim 3 ore.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteti inlocui siropul de agave cu miere/sirop de artar, dar valorile nutritionale de vor schimba.
  • Este un desert foarte dens si cu arome puternice, de aceea este ideal ca portia sa fie una mica. ~50g-60g
  • Atunci cand faceti crema adaugati treptat indulcitor pentru a vedea daca mai este nevoie.
  • Tarta este raw-vegana, daca alegi ca si fulgii e ciocolata sa fie vegani.