Reteta Tiramisu cu ovaz

Reteta Tiramisu cu ovaz

A venit vara și totuși vrem să ne bucurăm și de micile plăceri, în timp ce muncim pentru a ne atinge obiectivele personale. Iar un desert simplu de făcut, răcoritor și rapid este mereu binevenit.

Tiramisu cu un mic twist, dar totuși foarte gustos!

 

 

 

 Valori nutriționale per porție (~215g):

  • 300 kcalorii;
  • 27.5 gr. Carbohidrați;
  • 13.5 gr. Grăsimi;
  • 15.5 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 70g ovăz;

  • 160ml cafea;

  • 200g crema de brânză (cream spread high protein Pilos - Lidl);

  • esențe de vanilie;
  • esență de rom;

  • îndulcitor;

  • 5g cacao;
  • 10g fulgi de ciocolată neagră (ex: Belbake Lidl).

1. Turnăm cafeaua proaspătă peste fulgii de ovăz și amestecăm bine. Adăugăm îndulcitor lichid și esență de rom după gust și lăsăm aproximativ 20 de minute, până fulgii au absorbit aproape complet lichidul.

2. Crema de brânză se amestecă cu îndulcitorul lichid și esența de vanilie.

3. Se montează tiramisu în două forme de ramekin, pe straturi. Strat de ovăz, strat de brânză, iar la final se decorează cu cacao și fulgii de ciocolată. Dacă vreți, puteți pune cacao și între straturi.

4. Se lasă măcar o oră la frigider, înainte de a fi mâncate.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Îndulcitorul poate fi înlocuit cu miere/sirop de arțat/sirop de agave, dar valorile nutriționale vor fi diferite.
  • Puteți adăuga și pudră proteică în funcție de preferințe. Pudra de ciocolată la stratul de ovăz și prudra de vanilie la cel de brânză. Nu mai adăugați la fel de mult îndulcitor și recalculați valorile nutriționale.