Reteta Vita stir fry

Reteta Vita stir fry

Carne de vită și multe legume, ce poate să fie mai bun pentru o masă completă? Chiar dacă se numește „stir fry” nu înseamnă că este făcută într-o baie de ulei, ci dimpotrivă, are foarte puțin ulei de măsline.

  Valori nutriționale per porție de 400g:
  • 422kcalorii;
  • 42 gr. Carbohidrați;
  • 17.06 gr. Grăsimi;
  • 25.06 gr. Proteine; 
  • Ingrediente:

    • 50g sos soia;
    • 20g sos teriyaki;
    • 1/2 cub knorr vită;
    • 300ml apă fiartă;
    • 20g miere;
    • 30g amidon;
    • 20g usturoi;
    • 400g carne de vită fără os;
    • 100g ceapă;
    • 300g ardei gras;
    • 150g ciuperci;
    • 100g morcov;
    • 200g broccoli.
    • 20ml ulei de măsline;
    • sare;
    • piper.
    • paprika.

    1. Pentru sos, punem într-un bol usturoiul, amidonul, apa fiartă, cubul de vită, mierea, soia și teriyaki.

    2. Punem intr-o tigaie 10ml ulei de măsline și vita. Putem face în 2 tranșe carnea de vită, pentru a ne asigura că se face cum trebuie.

    3. După ce vita este gata, o scoatem si punem restul de 10ml de ulei si calim ciupercile pana se inmoaie si se prajesc.

    4. Dupa ce sunt gata ciupercile, le scoatem si adaugam ceapa cu ardeiul si le calim bine.

    5. Scoatem ardeiul și ceapa, punem putina apa si adaugam morcovii și broccoli, le lasam pe foc pana se inmoaie putin.

    6. Adaugam sosul peste legume si lasam sa se incalzeasca. 

    7. Cand incepe sosul sa fiarbă, adaugam legumele si vita facute anterior. 

    8. Acoperim totul și fierbem 15 minute. 

    Poftă bună!

    Tips-uri:

    • Puteți adăuga și alte legume dacă vă plac.
    • Puteti servi simplu sau alaturi de paste/orez/noodles/bulgur/quinoa.

    CItește și asta