Reteta Supa crema de rosii

Reteta Supa crema de rosii

Supele sunt un aliat important atunci cand iti doresti sa slabesti, deoarece poti consuma o cantitate mare pentru un numar redus de calorii. Sunt pline de vitamine si merg perfect in sezonul rece. Supa crema de rosii este rapid de facut si fara prea multe batai de cap.

Valori nutriționale per 100ml:
  • 33 kcalorii;
  • 3.8 gr. Carbohidrați;
  • 1.8 gr. Grăsimi;
  • 1 gr. Proteine; 

Ingrediente:

  • 1200g rosii (ideal mai multe tipuri);
  • 300g ardei;
  • 100g morcov;
  • 150g ceapa;
  • 30g usturoi;
  • 30ml ulei de masline;
  • sare;
  • piper;
  • paprika;
  • ierburi aromatice;
  • cimbru proaspat;
  • 1l apa;
  • 1 cub know legume.

1. Intr-o tava incapatoare punem rosiile (daca folositi rosii mari le taiati in doua, daca folositi rosii cherry le lasati intregi), ardeiul, morcovul, ceapa, uleiul si condimentele. Amestecam bine, astfel incat toate legume sa fie acoperite de ulei, condimente si ierburi. 

2. Separat taiem varful unei caciulii de usturoi, punem putin ulei de masline si sare si il acoperim in folie de staniol. Punem usturoiul in tava cu legume.

3. Transferam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 40-45 minute.

4. Cand legumele s-au copt, le transferam intr-o oala. Adaugam un litru de apa calda in care am amestecat in prealabil un cubulet de knor.

5. Blenduim toata compozitia pana are textura unei creme.

Poftă bună!

Tips-uri:

  • Puteti servi cu smantana/seminte/crutoane.
  • Este buna atat rece, cat si fierbinte.