Top 5 Cele Mai Bune Alimente Pentru Masa Musculara

Top 5 Cele Mai Bune Alimente Pentru Masa Musculara

       Ai rămas fără idei de rețete în timpul perioadei de masă musculară? Nu știi ce alimente să mai folosești și cum ar trebui combinate? Am creat un top al alimentelor de care ai nevoie și care ar trebui să se regăsească în farfuria ta pe tot parcursul perioadei de masă musculară.

 

      1. Somonul

        Când vine vorba de alimente excelente pentru masă musculară, somonul se află în top-ul listei (conține aproximativ 20 gr. de proteină per 100 gr.)

         Conține pe lângă proteine și acizi grași omega-3. Acești nutrienți construiesc și repară țesutul muscular. De asemenea, omega-3 încetinește descompunerea musculară după antrenament.

         Somonul este o sursă excelentă de vitamina B - B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12. Aceste vitamine sunt implicat în mai multe procese importante din corp, precum transformarea alimentelor pe care le consumăm în energie, crearea și repararea ADN-ului și reducerea inflamației care poate duce la boli de inimă.

     

    7 mituri despre consumul de somon

     

           2. Untul de Arahide

              Este un aliment bogat în vitamina E, magneziu și seleniu, având un efect impresionant asupra colesterolului și trigliceridelor.

               Oferă o senzație prelungită de sațietate. Conținutul de proteine din untul de arahide, alături de grăsimi și fibre, contribuie la menținerea senzației de sațietate, astfel că nu ți se va face foame prea curând după ce l-ai mâncat.

                Având o densitate calorică mare, untul de arahide reprezintă o soluție bună de a crește caloriile zilnice fără a consuma o cantitate uriașă de alimente. Deși proteinele din untul de arahide nu sunt complete, în sensul că nu conțin toți aminoacizii esențiali pentru organism, ele contribuie totuși la creșterea și repararea masei musculare.

     

    Unt de arahide proteic – Nutriland

     

               3. Avocado

                   Avocado este un superaliment, deoarece conține o mulțime de nutrienți și antioxidanți, cum ar fi acidul folic, Omega 3, magneziu, potasiu, luteină și fibre.

                   De asemenea conține cantități importante de cupru, mangan și fier
      Un consum regulat de grăsimi sănătoase (precum cele găsite în avocado) mărește producția de testosteron și hormon de creștere, fiind componente vitale în construcția musculară.

                   Avocado conține cu 60% mai mult potasiu decât o banană. Acesta împreună cu magneziul, contribuie la funcționarea corectă a celulelor și a mușchilor. Acesta conține într-adevăr multe grăsimi, dar sunt grăsimi sănătoase mononesaturate, care alături de fitosteroli și fibre, scad colesterolul LDL. 

                 

        When You Eat An Avocado Every Day, This Is What Happens To You

         

                  4. Fulgii de ovăz

                     Fulgii de ovăz sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre – solubile și insolubile. 

                     Oferă un grad ridicat de sațietate. Beta-glucanul din ovăz crește sațietatea, întârziind timpul de golire a stomacului și susținând eliberarea unui hormon de sațietate la nivelul intestinului. 

                   Datorită conținutului de fibre sunt excelente pentru o bună funcționare a tractului digestiv, mai ales pentru cei care au probleme cu constipația. Tot datorită fibrelor, mai exact beta-glucanului, reduc nivelul de colesterol. 

                   De asemenea, datorită conținutului bogat în magneziu controlează rezistență la insulină, un factor important în prevenirea diabetului zaharat.

         

        Fulgii de ovăz ne ţin departe de boli - GAZETA de SUD

         

                   5. Pâinea integrală

                      Pâinea integrală reprezintă o sursă de fibre, mineralele și vitamine. Este o pâine care are un conținut de nutrienți destul de mare, fără a avea un nivel ridicat de zahăr și sare.

                      Prezența unei cantități semnificative de fibre din pâinea integrală este ideală pentru a facilita tranzitul intestinal și pentru a asimila mai bine cantitatea mare de proteine.

                      Dacă cumpărați pâine integrală, uitați-vă la etichetă și citiți ingredientele. Primul lucru de observat este conținutul de fibre. Dacă depășește 3%, este o pâine integrală de calitate.

           

          Pâinea integrală, mai periculoasă decât cea albă. Ce conține de fapt  produsul

                     Dacă vrei să vezi care este top-ul alimentelor sănătoase de buget și cum îți poți începe un plan alimentar sănătos, apasă AICI pentru a putea citi articolul complet. Iar dacă vrei să ne contactezi pentru a putea discuta orice întrebare sau nelămurire de fitness sau alimentație, nu ezita să ne dai un mesaj apăsând AICI

                      Acestea au fost recomandările noastre de produse pentru perioada de masă musculară. Aceste 5 produse sunt indispensabile pentru a acumula în greutate și pentru a avea parte atât de un surplus caloric, cât și de macronutrienții corespunzători. Nu uita să ai un ritm constant, fară abateri dese, care alături de un antrenament intens vor face ca rezultatele să nu întârzie.