Otetul de Mere pentru Arderea Grasimii: Miracol sau Mit?

Ruja Angel

|

|

3 min

INTRODUCERE

În lumea mereu în schimbare a sănătății și slabirii, oțetul de mere a devenit un subiect popular. Lăudat de unii ca un arzător miraculos de grăsimi și denigrat de alții ca fiind doar o exagerare, rolul acestuia în slăbire a provocat o dezbatere.

 

Ce vei afla din acest articol:

 • Acest articol explorează subiectul in detaliu, examinând afirmațiile, știința și verdictul oamenilor de stiinta daca otetul de mere este un ajutor în pierderea în greutate sau nu.

 

Despre Otetul de Mere

 • Este un element de bază în tradițiile culinare si este făcut din suc de mere fermentat. 

 • Este cunoscut pentru gustul său acru și aroma puternică, atribuite acidului acetic, principalul său component activ. 

 • Istoric, a fost folosit pentru diverse scopuri medicinale, de la tratarea rănilor în vremuri străvechi la ajutorul în digestie. 

 • Astăzi, este un ingredient comun în salate și este adesea consumat diluat în apă ca un tonic pentru sănătate.

Afirmații despre Slabire

Susținătorii otetului de mere sustin ca acesta are mai multe beneficii printre care:

 • Poate stimula metabolismul;

 • Reduce acumularea de grăsime;

 • Suprima apetitul;

 • Imbunatatirea glicemiei;

 

Dar beneficiul principal este pierderea in greutate. 

 

Presupunerea  este că includerea otetului de mere în dieta cuiva poate duce la o pierdere în greutate graduală și sustenabilă fără schimbări drastice în dietă.

A man drinking apple cider vinegar

Ce spun studiile?

Investigația științifică asupra efectelor otetului de mere asupra pierderii în greutate oferă rezultate mixte. 

 

Din studiile realizate de  Harvard Health și Mayo Clinic, extragem urmatoarele: 

 • Unele studii la scară mică au arătat beneficii modeste de pierdere în greutate.

 • Dovezile nu sunt suficient de robuste pentru a face afirmații generalizate. 

 

De exemplu, un studiu a indicat o reducere ușoară în greutate și indicele de masă corporală la participanții care consumă otet de mere zilnic, dar diferența a fost minimă în comparație cu un grup de control.

otet de mere pentru slabit

Exploreaza programele noastre ( Articolul continua mai jos )

La examinarea acestor studii, ies în evidență mai mulți factori. Dimensiunile eșantionului sunt adesea mici, iar durata studiilor relativ scurtă. Mai mult, pierderea în greutate observată în unele studii s-ar putea să nu fie atribuibilă exclusiv ACV, ci ar putea fi influențată de alte schimbări dietetice sau factori de stil de viață. Prin urmare, deși există o indicație a unor beneficii potențiale, dovezi nu sunt suficient de concludente pentru a valida ACV ca o soluție de încredere pentru pierderea în greutate.

Alte Beneficii pentru Sănătate

Dincolo de pierderea în greutate, otetul de mere a fost legat de alte beneficii pentru sănătate. Unele studii sugerează că ar putea ajuta în reducerea colesterolului și reglarea zahărului din sânge, făcându-l potențial benefic pentru cei cu diabet de tip 2.

 

Cu toate acestea, aceste constatări sunt de asemenea supuse limitărilor dimensiunilor mici ale eșantionului și necesită cercetări suplimentare.

otet de mere pentru slabit

Riscuri și Precauții

Deși consumul moderat  este în general sigur, aportul excesiv poate avea efecte adverse. 

Aciditatea sa mare poate duce la iritarea gâtului, eroziunea smalțului dinților și poate interacționa cu anumite medicamente

Este important să-l consumați diluat și cu moderație, mai ales pentru persoanele cu afecțiuni preexistente sau cele care iau anumite medicamente.

Concluzie

 • Oțetul de mere, cu istoria sa bogată și utilizările variate, poate oferi unele beneficii pentru sănătate, inclusiv o potențială pierdere în greutate. 

 • Cu toate acestea, etichetarea sa ca o soluție miraculoasă este o exagerare. 

 • Efectele sale asupra pierderii în greutate nu sunt suficient de semnificative pentru a umbri importanța unei diete echilibrate și a exercițiilor fizice regulate.

 

Are efecte modeste asupra pierderii in greutate. 

Aceste aduce cateva potentiale beneficii importante pentru sanatate. 

Consumati in moderatie si aveti grija la potentialul de a interactiona cu medicamentele. 

Programul Personalizat de Nutritie si Antrenament

Autorul: Angel Ruja

11 Ani de experiență în nutriție, acest specialist este dedicat descoperirii celor mai eficiente și sănătoase metode de slăbire. Angel se mentine mereu la curent cu ultimele trenduri și cercetări din industrie, combinând cunoștințele științifice cu abordări practice pentru a oferi sfaturi personalizate și eficiente clienților săi. Pasional și profund angajat în promovarea unui stil de viață sănătos, abordează fiecare caz cu o atenție deosebită la nevoile individuale, asigurând rezultate durabile și impresionante.Articole Similare